Smarta laktosfria mellanmål

För att må bra är det viktigt att äta regelbundet och fylla kroppen med bra saker. Som laktosintolerant är det klokt att bunkra upp med bra mellanmål som inte ger dig magbesvär.

Mellanmål

Det finns flera fördelar med att äta mellanmål. Först och främst hjälper det dig att inte äta för mycket till lunch eller middag. Om du har ätit ett litet mellanmål på förmiddagen är det lättare att ta lagom med kolhydrater och fett på lunchen, än om du är vrålhungrig. Hjärnan fungerar bättre och sannolikheten att du börjar med salladen är större. Mellanmål hjälper dig också att koncentrera dig. Dessutom är det hälsosammare att äta en nyttig mellis, än att i farten ta en bulle eller en kaka. Det finns många laktosfria mellanmål att välja mellan.

Knäckebröd

Bland de absolut bästa mellanmål som finns är en knäckebrödssmörgås. Du får energi, fibrer och kan variera smaken i det oändliga. Antingen köper du färdiga Wasa-sandwichar som du bara kan ha i väskan eller så gör du dina egna knäckebrödssmörgåsar. Det finns mycket gott Wasa knäckebröd att välja mellan, så du kan enkelt variera dina mellanmål. Idag kan du även köpa knäckebröd och andra varor på nätet. Det hjälper dig att spara både pengar och tid. Köp gott Wasa knäcke online på Wasas egen hemsida. Där ser du enkelt hela utbudet av knäckebröd som finns.

Frukt och grönt

Eftersom vi bör äta 500 gram frukt och grönt om dagen är det smart att alltid ha lite frukt eller grönsaker som en del av mellanmålet. Du kan antingen lägga avokado på ditt knäckebröd, eller så skär du till morotsstänger eller gör en fruktsallad. Frukt och grönt är fulla med mineraler, bra fiber för tarmarna och ger mycket mättnad. Är du lite trött på eftermiddagen kan det vara bra att ta en banan. Den är snäll mot magen, samtidigt som den ger dig en energikick för att orka med resten av arbetsdagen.

Laktosfria mejeriprodukter

Idag finns det många laktosfria mejeriprodukter att bunkra upp med. Som laktosintolerant är det smart att passa på att köpa vid nedsatt pris, då laktosfria produkter ofta är lite dyrare. Köp laktosfri yoghurt, färskost och annat som du kan äta som en del av ditt mellanmål eller till frukost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

anderson-lite