Laktosfria bakverk

Att vara laktosintolerant idag behöver inte alls vara krångligt då det finns en mängd laktosfria produkter att använda! Om man ska ha gäster och vill servera bakverk till någon som är laktosintolerant, kan man hitta många bra receptförslag, färdiga efterrätter i välsorterade livsmedelsbutiker eller caféer med laktosfria bakverk.

Laktosfria märken och smart tandläkarbesök

Vill man baka själv kan man enkelt göra laktosfria bakverk. Det lättaste är att bara följa ett grundrecept på bakverk, men att man byter ut smöret, mjölken och grädden till laktosfria alternativ. De märken som idag tillverkar laktosfria mejeriprodukter är Valio, Arla, ICAs egna laktosfria mejeriprodukter, Garant eller Skånemejerier. Ett annat bra alternativ till laktosfritt är mejeriprodukter av 100% havre. När man äter bakverk kan också tänderna bli utsatta på grund av högt sockerinnehåll, men även av vanlig mat. Det är väl värt att göra ett besök hos en riktigt bra tandläkare regelbundet, särskilt om man äter mycket söta bakverk. Bor man på Södermalm eller allmänt i Stockholm, kan Södertandläkarna erbjuda en mängd riktigt bra behandlingar och ingrepp. Det som man kan välja emellan är bland annat nya tandimplantat, grundundersökningar, lagning av hål, tandkronor, förebyggande behandlingar, tandblekning och mycket mer! Dessutom får man alltid behandlingar av välutbildade tandläkare och trygga garantier!

Caféer i Stockholm med laktosfria bakverk

Ska man ut och fika på stan i Stockholm finns det många välsorterade caféer som specialiserat sig på laktosfritt men även glutenfritt. På Kungsholmen finner man Fridas Bakverk där allt är så gott som laktosfritt i hela butiken. Befinner man sig på Karlavägen i Östermalm, kan Karla Café erbjuda ett stort utbud av laktosfria tårtor och bakelser, men även Tössebageriet på Östermalm har mycket laktosfritt att välja på. Mitt i City på Kungsgatan, kan Vetekatten erbjuda semlor och annat som är laktosfritt och väl värt ett besök för sina goda bakverk. Ska man ha laktosfritt bröd brukar många bagerier idag kunna erbjuda laktosfritt bröd, men inte bara i Stockholm utan också på många andra orter i Sverige.

Det finns en viss skillnad på att vara känslig för laktos eller intolerant. Är man känslig, kan man få besvär som uppsvullen och gasig mage, eller att man rapar mer, men oftast inga mer besvär från mage och tarm. Är man dock överkänslig innebär det att man måste undvika all form av laktos då man kan även där få gaser, rapningar, svullen mage, men även svår diarré och magkramper. Om man av misstag fått i sig bakverk eller till exempel såser som innehåller laktos och man är svårt intolerant finns det speciella kapslar, tabletter eller tuggtabletter man kan ta om olyckan är framme.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *