Laktosintolerans och snus – Hur ska man tänka?

När vi pratar om att ta hand om sin hälsa som en laktosintolerant individ, är det viktigt att vara uppmärksam på alla val vi gör i vår vardag, inklusive vad vi stoppar i våra kroppar. Här är där vitt snus kommer in i bilden. Velo Freeze är ett vitt snus som ger dig den kick du längtar efter utan att kompromissa lika mycket med din hälsa. Genom att välja velo freeze vitt snus kan du vara säker på att du tar hand om din hälsa även när du snusar. Du kan köpa det på Nettotobak.

Vad är laktosintolerans?

Laktosintolerans är en vanlig matsmältningsstörning som påverkar många människors livsstil och kostvanor. Den uppstår när kroppen inte kan bryta ner laktos, det naturliga sockret som finns i mjölk och mejeriprodukter. Orsaken till laktosintolerans är oftast bristen på ett enzym kallat laktas, som normalt bryter ner laktos i tunntarmen.

De vanligaste symtomen på laktosintolerans inkluderar uppblåsthet, gasbildning, diarré och buksmärtor efter intag av mjölkprodukter. Symtomen kan vara milda eller mer påträngande, och deras intensitet varierar från person till person.

Laktosintolerans och brunt snus – En sämre kombination

Att vara laktosintolerant kan innebära att vissa perioder på dagen är mer besvärliga än andra. Om du ändå väljer att använda brunt snus, kan du riskera att göra situationen ännu värre. Brunt snus innehåller ofta mer tillsatser och smakämnen än sitt vita motsvarighet, vilket kan leda till exempelvis magbesvär och obehag. Varför lägga till detta i din redan utmanande vardag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *