Prisvärt med laktosfritt

Allt fler upplever att de mår bättre av att äta låglaktoskost eller laktosfri kost. I takt med efterfrågan ökar också utbudet, men priserna skiljer sig ofta avsevärt jämfört med vanliga mejeriprodukter. Den största anledningen till att laktosfria alternativ till mejeriprodukter kostar så mycket mer är att det helt enkelt är dyrare att producera dessa. En annan anledning kan vara att återförsäljare vill passa på att göra en extra förtjänst på behovet – men måste det faktiskt skilja så mycket?

Glass of organic milk

Billigare alternativ

Då marknaden hela tiden växer och utbudet blir större ser förstås återförsäljarna en vinstchans på dessa produkter som många människor behöver. Livsmedel utan laktos har på många håll blivit en bästsäljare. Tål man inte laktos eller mjölkprotein har man helt enkelt inte så mycket att välja på om man exempelvis ska laga mat, baka eller önskar livsmedel som mjölk, yoghurt och så vidare till frukost eller mellanmål. Man bör även veta att det är en stor skillnad mellan en laktosintolerant och mjölkproteinallergiker. Livsmedelverket förklarar mer om skillnaderna. Nu har vi konstaterat att laktosfria produkter ofta är dyrare än vanliga laktosprodukter, men kan man komma undan billigare? Det finns faktiskt en hel del produkter på marknaden som kan ersätta de traditionella laktosalternativen. Havre- eller sojaprodukter kommer i allt fler varianter och är många gånger både billigare och har en god smak. Man kan dessutom passa på att köpa på sig varor när butikerna har kampanjer. Många livsmedel fungerar utmärkt att frysa in för att förlänga hållbarheten på.

Pengar över till annat

Genom att handla produkter som både magen och plånboken blir glad av blir det mer pengar över till annat. I takt med att priserna på både livsmedel och annat stiger behöver man tänka smart och ekonomiskt. Välj de billigare alternativen, ät gott och få extra pengar att spara undan till en härlig resa, renovera där hemma, Vad man väljer att göra med pengarna som blir över spelar kanske inte så stor roll, utan det är känslan att få mer över för vardagslyx som räknas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *